sâmbătă, 3 martie 2018

SuperBlog: Scriem separat, dar ne distrăm împreună

Bun găsit! În guest-post-ul de astăzi, vă oferă recomandări Bianca Bîzîiac, câștigătoarea trofeului Spring SuperBlog 2014 cu blogul Tulips & Sparkles și actual blogger partener. Bianca, ai cuvantul!
Așa cum voi v-ați aliniat la linia de start a ediției de primăvară SuperBlog 2018, așa am aliniat eu câteva sfaturi ce v-ar putea ajuta să faceți față mai bine competiției, probelor, presiunii. În general, SuperBlog îl văd ca pe un concurs cu propria persoană și cu propria imaginație, un concurs despre evoluție personală și despre legat prietenii, un concurs cu premii multe, un concurs în care scriem separat și ne distrăm împreună. SuperBlog este mai mult decât o competiție, reprezintă mai mult decât niște probe și niște note. SuperBlog este ceva de suflet, iar recomandările pe care m-am gândit să vi le fac sunt tot de suflet.
Haideți să începem:
1. Fiți voi înșivă și scrieți natural. Pliați-vă pe cerințele fiecărui sponsor, însă amintiți-vă că autenticitatea și naturalețea sunt întotdeauna valoroase. Acestea contează mai mult decât credeți. Păstrați-vă originalitatea în toate circumstanțele, întrucât ea vă reprezintă personalitatea. Amprenta personală cântărește mult în SuperBlog, așa că nu vă comercializați, nu scrieți reclamă pură, ci păstrați-vă unicitatea felului de a transforma gândurile în cuvinte.
2. Totodată, este important să experimentați. A rămâne autentici nu înseamnă a scrie la toate probele în același stil, ci a scrie într-un mod cursiv și firesc, care nu induce cititorului senzația că citește un articol forțat, scris într-un mod chinuit. Experimentând mai multe feluri de a scrie un articol ajungeți să vă formați mai bine ca bloggeri, ajungeți să descoperiți cu ce stiluri de scris rezonați mai mult și ce vă reprezintă mai bine.
3. Bucurați-vă de concursul în sine, de tot ceea ce implică el: concentrare, inspirație, idei puține sau nenumărate, discuții pe grup, probe frumoase sau probe provocatoare, care vă scot din zona de confort. Nu așteptați până la Gală pentru a vă relaxa și a vă bucura de fiecare clipă. Savurați prezentul, căci, după ce probele se termină, veți începe să duceți dorul deadline-urilor!
4. Concurați doar cu voi înșivă. De ce să vă pese de notele celorlalți? Cu ce vă ajută faptul că cineva a luat o notă mai mică și altcineva a luat o notă mai mare? Notele nu reflectă cât de bine scrieți sau ce fel de oameni sunteți. Ele exprimă doar părerea unei persoane care v-a acordat o notă prin comparație cu alte articole – mai bune sau mai puțin bune. Competiția este competiție, e firesc să existe note diferite pentru articole diferite. Dacă nu știți să pierdeți, înseamnă că nici să câștigați nu știți, iar faptul că v-ați înscris în SuperBlog poate este modul în care învățați să acceptați ideea că nu puteți controla totul și că, uneori, trebuie să primească altcineva cea mai mare notă, nu voi. Dacă ați lua 100 pe linie, cu siguranță nu v-ați mai bucura atât de mult și nu v-ar mai impresiona nota maximă atât de des. Ca să vă puteți bucura de statutul de câștigători ai unei probe, trebuie să experimentați și opusul, adică să fiți un pic mai jos în clasament la altă probă. E normal, asta înseamnă evoluție: a vă bucura atunci când câștigați voi și a vă bucura atunci când câștigă alții. Totuși, comparația cu ceilalți nu își are locul aici. Și nici invidia, nici oftica. Comparați-vă doar cu voi înșivă, cu ceea ce ați scris la probele anterioare și doar așa veți putea crește – atât în clasament, dar și ca oameni.
5. Setați-vă un obiectiv mai mare decât premiul I. Gândiți-vă la ceva care să vă motiveze orice ar fi, orice notă ați lua. Pentru că, dacă porniți la drum având ca scop principal acela de a câștiga 5 premii sau competiția întreagă, în cazul în care nu atingeți performanța propusă, ajungeți să vă demoralizați, să vă enervați, să vă stresați, să vă pierdeți încrederea în propria persoană și poate chiar să renunțați. Într-adevăr, premiile sunt importante și faine, dar mai bine vă simțiți atunci când le priviți ca pe niște bonusuri și nu simțiți o dezamăgire atât de mare atunci când vedeți că le primesc alții.
6. Nu vă supărați pe cei care jurizează. Și ei sunt tot oameni, oameni care apreciază lucrurile în mod diferit față de cum o faceți voi. Dacă vă oferă note bune, înseamnă că ați nimerit să fiți pe aceeași lungime de undă. Dacă vă oferă note mai puțin bune, înseamnă că jurații nu merită să fie înJurați, ci doar înțeleși. Dacă vă așteptați la ceva mai multe puncte, nu înseamnă că cei din juriu nu v-au apreciat articolele sau modul de a scrie, nu înseamnă că au notat cu răutate sau că au ceva personal cu voi. Înseamnă doar că stilul altcuiva le-a fost mai pe plac, dar asta nu înseamnă că vă devalorizează pe voi ca oameni sau ca bloggeri. Asumați-vă fiecare articol pe care îl scrieți și fiecare notă pe care o primiți, dar nu luați totul de-a gata, fiindcă o notă mică nu înseamnă că scrieți prost. O notă mică înseamnă că persoanele care au jurizat văd lucrurile diferit, iar diferit nu înseamnă rău, ci doar… altfel. Repet, nu luați totul personal și nu căutați motive pentru a vă victimiza. Așa cum voi vă faceți așteptări să primiți nota 100, așa și jurații își fac anumite așteptări. Dacă așteptările unora nu se întâlnesc cu așteptările altora, înseamnă că nici cea mai mare notă nu își va face apariția.
Deși acestea sunt sfaturile care mi s-au părut destul de importante pentru a vi le transmite, nu veți înțelege ceea ce am scris până când nu va fi momentul potrivit să înțelegeți. Cu toate astea, cea mai importantă recomandare NEscrisă este următoarea: participați la Gală! Acolo dispar toate sentimentele negative de pe parcursul competiției și toată lumea se împrietenește cu (aproape) toată lumea. Atmosfera e faină, oamenii sunt drăguți și, probabil, Gala este elementul care influențează cel mai puternic decizia de a mai participa o dată la SuperBlog, chiar dacă poate ați jurat de multe ori că nu vă veți mai înscrie.
Vă doresc multă inspirație, răbdare și înțelepciune, dar și mult noroc să fie de partea fiecăruia dintre voi!
Mulțumim și noi, Bianca, pentru sfaturi și susținere!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

***

 Bărbatul - Adrian Păunescu Am dat un telefon la mine acasă, Am spus "Alo!" și-apoi am așteptat Și mi-a răspuns o voce-aproape gro...