miercuri, 4 octombrie 2017

Gata de selfie... Sau nu?

Niciodata nu am avut un ten perfect. Poate doar in frageda-mi pruncie, cand oricum intreaga piele este extraordinar de fina si de delicata. din pacate nu putem ramane bebelusi o viata intreaga. Si pe masura ce "imbatranim" apar si problemele cu tenul. Si nu numai.
Matura fiind, am avut mereu nemultumiri de felul cum imi arata tenul. Si pielea in general. Prea uscata in unele zone sau prea imbibata in grasime in altele. O vreme nu prea am dat importanta. Refuzam sa folosesc creme, spunandu-mi ca e prea devreme sa imi incarc pielea cu cosmetice. De vreo cativa ani incoace insa a aparut o problema noua. Pe fruntea, de regula uscata, ca si nasul, pe langa faptul ca se descuama pe ici-colo, a aparut o zona excesiv de uscata, incarcata cu un strat de celule moarte si pline de keratina ingrosata. Desi suprafata afectata nu e mare (ar fi cam in dreptul sinusurilor frontale), pare uscata si "patata", de o culoare usor cenusie, probabil din cauza stratului de celule moarte care refuza sa se descuameze. Ce era de facut? Pielea parea vizibil inestetica. Curand am incercat sa improvizez ceva: folosind diverse lotiuni si creme pe care le aveam uzual prin casa, aplicandu-le pe locul cu pricina, am incercat sa fortez stratul de piele atat de uscat incat forma riduri ca niste crapaturi fine pe un fond cenusiu sa se descuameze. Numai ca de sub acel strat de piele odata inlaturat a aparut o piele subtire, fragila  si atat de iritata incat emana aproape din toti porii un sebum lichid ce se intindea pe toata fruntea ca o pata de ulei ce nu putea fi inlaturata. Sebumul a iritat si mai mult pielea proaspat descoperita incat prin micile crapaturi fine si prin pori s-au ivit mici focare de infectie (in fond sebumul devenise o "hrana" extrem de satioasa pentru microbi) care s-au transformat incetul cu incetul in mici cosuri fine, micute, dar extrem de dureroase.
Ce era de facut? Acum nu eram in nici un caz "gata de selfie"... Daca incercam sa inlatur, periodic, pielea keratinizata ce s-ar fi refacut, sau sebumul in exces, zgandaream cosurile care usturau cumplit. Daca le lasam in pace, pielea se facea iarasi urata. Si oricand riscam sa ma pricopsesc cu o acnee de toata frumusetea.
Ma gandeam atunci la problemele adolescentilor. Statisticile spun că mai mult de 90% dintre adolescenţi vor suferi la un moment dat de acnee. Pe lângă o alimentaţie sănătoasă și igiena zilnică a feţei, exista acum și o gamă completă de îngrijire a tenului acneic: Gerovital Stop Acnee.
Această gamă de îngrijire a fost special concepută pentru tenul cu imperfecţiuni și reprezintă primul pas către o piele sănătoasă şi un chip luminos. Având produse cu eficacitate antiacneică demonstrată clinic, gama Gerovital Stop Acnee este tratamentul recomandat de specialiștii Gerovital pentru îngrijirea tenului gras, mixt sau acneic.
Gama Gerovital Stop Acnee este dezvoltată ca o gamă completă pentru problematica tenului gras acneic, având produse complementare care trebuie folosite conform unei scheme de tratament. Ordinea etapelor de utilizare este sugerată prin cifrele de pe eticheta produselor:
1 – curățare / purificare;
2 – acțiune / tratare;
3 – mascare / camuflare.
Pentru acnee/cosuri treaba ar fi rezolvata. Numai ca pe nas apareau din ce in ce mai multe puncte negre, greu de inlaturat cu ce aveam la indemana. Doar cu benzile de curățare pentru puncte negre s-ar fi putut rezolva problema.Si totul cu produse eficiente create de specialisti.

Articol scris pentru SuperBlog 2017

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

***

 Bărbatul - Adrian Păunescu Am dat un telefon la mine acasă, Am spus "Alo!" și-apoi am așteptat Și mi-a răspuns o voce-aproape gro...